Saturday, 18 March 2017

Apakah Tanda-Tanda Anda Menghidap Penyakit Paru-Paru Berair & Apakah Rawatannya?

Orang tua-tua kata, jangan mandi malam-malam, nanti jadi paru-paru berair..Betul ke?

Apa sebenarnya paru-paru berair ni? Paru-paru berair ni nama saintifik dia adalah pleural effusion. Sepatutnya di dalam peparu takde air, tapi, dalam kes ni terdapat air memenuhi ruang dalam peparu. Antara tanda-tanda orang yang ada masalah peparu berair ni adalah:


Tanda-Tanda Menghidap Penyakit Paru-Paru Berair

1. Rasa sesak nafas
2. Dada rasa sakit, rasa menyucuk-nyucuk terutama kalau tarik nafas
3. Susah nak bernafas kalau tidur sambil baring
4. Kaki sembap
5. Demam
6. Batuk

Selalunya doktor akan membuat siasatan lanjut untuk mengenalpasti penyakit sebenar. Doktor akan memeriksa:

1. X-ray dada
  • Kalau ada air pada peparu, akan kelihatana bintik-bintik putih pada ruang kosong dalam peparu. Jika tiada air di dalam peparu, ruang kosong tu hanya keihatan watna hitam je. 
2. Ultrasound
  • Doktor akan meletakkan probe pada dada dan melihat kawasan mana yang ada air pada peparu tu dan dapat tengok melalui skrin.
3. CT Scan
  • Jika perlu, doktor akan membuat pemeriksaan CT Scan unuk melihat dengan lebih jelas. Hasil ujian CT Scan adalah lebih tepat berbanding dengan ujian x-ray. 

Jadi, apa penyebab paru-paru berair ni? Betul ke mandi malam tu boleh menyebabkan masalah paru-paru berair?

Sebab Paru-Paru Berair


1. Berlaku kebocoran pada organ lain
  • Selalunya apabila berlaku masalah jantung tersumbat (jantung tak dapat pam darah ke seluruh badan dengan baik)
  • Boleh juga berlaku apabila ada masalah pada hati atau buah pinggang
2. Kanser peparu

3. Berlaku infeksi pada peparu seperti TB atau pneumonia

4. Berlaku masalah autoimun seperti lupus atau rheumathoid arthritis

5. pulmonary embolism iaitu terdapat arteri di dalam peparu yang tersumbat


Rawatan Untuk Pesakit Paru-Paru Berair

Jika doktor telah mengenalpasti anda  mempunyai masalah  paru=paru berair ni, doktor akan mula dengan merawat punca berlaku penyakit itu. Jika pesakit mempunyai masalah jantung tresumbat, doktor akan memberikan diuretik atau ubat supaya pesakit kencing.

Manakala, jika pesakit mempunyai masalah pneumonia, pesakit akan diberikan antibiotik terlebih dahulu. Tetapi, jika masalah anda serius dan tidak dapat dibantu dengan kaedah biasa, doktor akan cuba kaedah lain untuk membuang lebihan air dalam peparu tersebut.

Pengalaman Pesakit Paru-Paru Berair Menggunakan Vivix 

Lepas seminggu makan Vivx, dah ada perubahan masa naik tangga. Nak tarik nafas pun ok

Lepas 2 minggu makan Vivix, excited suami dan selera makan macam ok dah sikit. Muka suami pun ceria je sekarang :D


Berminat untuk cuba? Hubungi saya, Irni 014 515 7141 atau emel irnisuhana@gmail.com. Anda juga boleh membuat pembelian terus menggunakan kad kredit atau kad debit dengan klik buy now.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=71db384d01eccb9d7948918bb24fd6f4




Friday, 17 March 2017

Adakah Batuk Berdarah Tanda Penyakit TB & Bagaimana Cara Merawat Penyakit TB

Panik bila tiba-tiba batuk keluar darah? Apa punca batuk berdarah ni?

Punca Batuk Berdarah 

Batuk berdarah ada banyak punca. Antara punca yang boleh menyebabkan batuk berdarah adalah:

1. Bronkitis(jenis akut atau kronik)
2. Kanser paru-paru
3. Penggunaan ubat cair darah
4. Pneumonia
5. Pulmonary embolism
6. Jantung tersumbat
7. SLE
8. Trauma seperti kemalangan
9. TB

Jadi, jika berlaku batuk berdarah, anda harus cepat-cepat dapatkan pemeriksaan lanjut daripada doktor untuk megenalpasti masalah sebenar yang berlaku. Apabila dah tahu masalah sebenar, maka senanglah doktor nak tentukan rawatan yang sesuai.

Salah satu punca batuk berdarah adalah penyakit TB. Apakah sebenarnya penyakit TB tu?

Apakah Penyakit TB? 

TB atau nama penuhnya Tuberculosis adalah berpunca daripada bakteria Mycobacterium Tuberculosis. Bakteria ni selalunya akan menyerang peparu dan boleh berjangkit dengan orang lain.

Dalam badan kita ni pun kadang-kadang memang dah ada kuman TB, tabi disebabkan sistem pertahanan badan kita kuat, kuman TB tu dilawan dan badan kita tak rasa sakit.

Tanda-Tanda Penyakit TB

1. Batuk yang berpanjangan selama 3 minggu atau lebih
2. Batuk berdarah
3. Sakit dada atau susah bernafas ketika bernafas dan batuk
4. Berat badan turun mendadak
5. Demam
6. Peluh berlebihan waktu malam
7. Rasa sejuk semacam badan
8. Hilang selera makan

Jadi, kalau anda ada tanda-tanda tersebut, sebaiknya, ada terus berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan pemeriksaan lanjut. Pemeriksaan awal mengelakkan anda daripada menyebarkan kuman TB kepada orang sekeliling. Tindakan pantas anda dapat bantu menyelamatkan nyawa orang lain juga.

Rawatan Untuk Pesakit TB

Bila doktor dah buat pemeriksaan dan anda disahkan mempunyai penyakit TB, selalunya doktor akan memberi ubat anti TB sebagai rawatan. Ubat ini selalunya perlu diambil selama 6-9 bulan. Jika doktor memberikan rawatan ubat anti TB tu, sangat penting untuk anda habiskan rawatan bersama doktor tu. 

Disini saya serta kan pengalaman orang yang menggunakan Vivix sebagai makanan tambahan yang boleh menyokong pesakit TB. Namun, diingatkan, Vivix bukan lah ubat, tapi vitamin yang bantu baiki DNA sel yang rosak. Vivix juga memberi tenaga kepada sel.

Bagaimana Vivix boleh membantu pesakit TB? 




 
1. Vivix membaiki ketahanan sel

Apabila kita makan, Vivix bantu kurangkan proses oksidasi dan meningkatkan metabolisma badan. Vivix jugak bantu sel kita lebih sihat dan kurang inflamasi atau radang.

2. Vivix bantu tingkatkan tenaga sel

Kajian menunjukkan dengan pengambilan Vivix, dapat meningkatkan bilangan mitokondria pada sel. Mitokondria ni adalah pusat jana tenaga bagi sel. Apabila pusat jana tenaga bagi sel bertambah, sel akan jadi lebih bertenaga. Bayangkan, setiap sel makin kuat, makin bertenaga, mesti lah badan kita pun akan rasa lebih bertenaga kan?

3. Vivix bantu pembaikian sel

Kandungan utama Vivix adalah resveratrol. Resveratrol bantu baiki DNA yang rosak. DNA yang sihat sangat penting sebab maklumat dalam DNA tu yang akan mengawal fungsi sel dalam badan kita. DNA yang sihat akan memberikan arahan yang tepat kepada sel dan sel badan kita akan dapat menjalankan fungsinya dengan baik.

4. Vivix bantu optimumkan prestasi sel

Pengambilan vivix terbukti membantu mengurangkan pembentukan AGE protein, yang mana AGE protein ni boleh meningkatkan kerosakan sel. Jadi, dengan pengambilan Vivix, kerosakan pada sel dapat dikurangkan.

Pesakit TB yang menjalani rawatan akan lebih bertenaga dan sihat. Jom tengok pengalaman pengguna Vivix.





 Jika anda tercari-cari Vitamin yang sesuai untuk membantu pesakit TB, VIVIX adalah yang terbaik!

Berminat untuk dapatkan Vivix? Hubungi saya, Irni di talian 014 515 7141 atau emel irnisuhana@gmail.com

Jika anda ingin membuat pembelian sendiri menggunakan kad kredit/kad debit anda, anda boleh terus klik buy now kat bawah.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=71db384d01eccb9d7948918bb24fd6f4


Friday, 3 March 2017

Set Gout Shaklee Untuk Membantu Pesakit Gout Dengan Berkesan

Assalamualaikum.

Pernah tengok tak orang yang kena gout? Kesian sangat kan, nak jalan pun sampai terhincut-hincut dan memapah dinding. Kita yang tengok ni pun rasa macam sakit sangat, tuan yang menanggung, apatah lagi kan.

APAKAH PENYAKIT GOUT?


Penyakit gout adalah salah satu jenis penyakit arthritis yang menyerang bahagian sendi. Pembentukan batu kristal pada bahagian sendi, terutama pada bahagian ibu jari kaki menyebabkan orang yang menghidapi gout terasa sangat sakit, sakit menyucuk dan jadi bengkak pada bahagian sendi. Boleh tengok gambar kat bawah untuk gambaran lebih jelas.



 Macam mana? Nampak sakit kan. Bahagian sendi yang sepatutnya cuma ada bendalir sahaja, tapi ada batu kristal yang tajam pulak bergesel dengan sendi tu kan. Dari mana pulak batu kristal ni? Jom kita tengok apa sebab terjadinya gout ni?

SEBAB PENYAKIT GOUT 

Gout terjadi apabila terlalu banyak asid urik dalam darah atau dipanggil sebagai hyperuricemia. Sebab sebenarnya berlaku pengumpulan terlalu banyak asid urik tidak diketahui, tetapi pengumpulan asid urik tinggi ini selalu dikaitkan dengan genetik. Asid urik yang terlalu banyak dalam darah tu akan termendap pada sendi membentuk batu kristal dan menyebabkan kesakitan.

Keadaan lain yang boleh menyumbang kepada masalah gout juga adalah berat badan berlebihan. Selain daripada tu, pengambilan makanan yang tinggi purine seperti daging dan makanan laut juga boleh menyumbang kepada penyakit gout.

Pengambilan ubat-ubatan yang berterusan seperti aspirin atau diuretics juga boleh meningkatkan asid urik dalam badan. Orang yang mengalami penurunan berat badan secara mendadak juga mengalami risiko untuk mempunyai asid urik tinggi.


PRODUK SUPPLEMENT UNTUK PESAKIT GOUT

Pengambilan supplement sangat digalakkan untuk membantu pesakit gout. Supplement yang dicadangkan adalah seperti di bawah:

Klik gambar untuk paparan lebih besar

Jom lihat testimoni pesakit gout yang menggunakan Set Gout Shaklee




Add caption



Jika anda ingin mendapatkan set terbaik untuk gout yang bernilai RM 747.25 ini, anda boleh menekan butang buy now kat bawah


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=908c5a804c204a58e06d8f7f0b7e53b7

Jika anda ingin memilih Vivix sahaja dahulu untuk proses pemulihan dari dalam yang bernilai RM 475 sebotol,  boleh klik buy now di bawah.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=71db384d01eccb9d7948918bb24fd6f4


Jika anda mempunyai masalah bajet, boleh dulu cuba set basic gout iaitu Omega guard, Performance Drink dan Alfalfa Complex yang bernilai RM 282.85 boleh klik buy now di bawah.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=71db384d01eccb9d7948918bb24fd6f4

Atau untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi saya Irni di talian 014 515 7141 atau emel irnisuhana@gmail.com

Tuesday, 26 July 2016

15 Idea Resepi Masakan Yang Cepat Siap dan Sedap

 Sebagai seorang ibu, kita mesti suka kalau dapat masak dengan cepat dan sedap kan. Ye la, banyak benda nak kene buat kan. Tambah-tambah kalau dah ada anak. Ok, kat sini saya compile kan resepi daripada kawan-kawan saya. Boleh rujuk resepi kat bawah tau. Boleh masak dengan cepat dan sedap :)

1. Resepi sup ayam simple, sihat dan sedap

 

Bahan2:

5-6 ketul ayam
1 biji bawang besar (potong 4)
5 ulas bawang putih (ketuk)
1 inci halia
1 sup bunjut
1 biji carrot
2 biji tomato
2 biji kentang
Air
Garam
Daun sup

Cara masak:
Masuk kan je semua tu dalam periuk kecuali totamo n daun sup. pastu tutup periuk, buat api slow je.

Sambil tunggu mendidih tu boleh la kite masak sayur ke nak g tgk anak dulu ke.

Nanti dah mendidih boleh lah kite masukkan tomato. N last sekali masukkan daun sup tu.

*x payah tumis bawang tu sebab x elok jugak tiap2 hari makan minyak2 kan..yg ni klu buat sambil jaga anak pun boleh..senang sangat..campak2 je..n x takut minyak terpercik kne anak kan..hehe


2.  salad peria

credit: jennifer balan


 1 biji peria (buang kulit dan hiris nipis - jika suka perap dengan sedikit garam dan ramas2 - kemudian bilas)
5 biji cili padi (hiris)
1 labu bawang besar (mayang)

1 labu bawang merah (mayang)
3 biji limau kapas (ambil airnya)
1 biji tomato (hiris)
sedikit ikan bilis, bersihkan, cuci dan tos
1/2 sudu garam
2 sudu gula

Campur kesemua bahan dalam satu bekas. Gaul bersama gula dan garam, dan perahkan air limau kapas. Biarkan selama lebih kurang 20 minit sebelum dihidangkan.


3.  Telur goreng special

kredit: Ani Haryani

Bahan :
4 biji telur (ikut berapa ramai kat rumah)
Minyak

Sos Cili
Kicap Manis

Caranya :
Panaskan kuali letakkan minyak, masukkan telur dan hancurkan, letakkan sos cili dan juga kicap manis. Hidang!

Kaedah :
Boleh di makan dengan nasi masa panas-panas atau pun waktu pagi boleh di makan dengan roti, untuk lagi best masak telur hancur dengan sos cili, kemudian letak pada roti, sapu planta dan letak mayonis.

Ya Allah sedapnya, boleh di bawa bekalan untuk anak-anak ke sekolah juga sarapan pagi.


4.  Nasi Goreng Noxxa


kredit: ebby mohfat
 

Bahan-bahan:


1 labu bawang besar
1 ulas bawang putih
1 paket Perencah Nasi Goreng (kalau buat sendiri lagi bagus)
1 mangkuk mix vagie (frozen) @ sayur yang digemari
1 mangkuk udang (ikut suka nak letak apa)
2 cawan beras (dibasuh & toskan)
3 cawan air (sukatan mcm masak nasi biasa)

Caranya:

1.Tekan butang stir fry & panaskan minyak
2.Tumiskan bawang & masukkan perecah serta sedikit garam.
3.Masukkan beras , mix vagie, udang & air secukupnya serta tutup periuk
4.Tekan butang high pressure selama 6 minit 5.Selesai masak,biarkan selama 5 minit.
6.Buka tudung periuk & kacau nasi. Siap untuk dihidangkan.
 


   


5.  telur kicap simple special

kredit: hearty. love. healthy

Nak masak telur masak kicap ni senang sangat.
1. Goreng telur mengikut kuantiti berapa orang nak makan.
2. Asingkan telur yang digoreng itu.

3. Potong setengah bawang besar dan seulas bawang putih. Tumiskan dalam minyak yang digunakan untuk goreng telur tadi.
4. Masukkan kicap mengikut kuantiti yang digemari.
5. Tambah air jika perlu.
6. Letak beberapa potong cili padi (jika taknak tak perlu. Jika nak rasa pedas, boleh tambah).
7. Boleh tambah potongan tomato.
8. Rasa tumisan kicap itu untuk memastikan secukup rasa. Tambah garam jika perlu.
9. Campurkan tumisan kicap dengan telur yang digoreng.
10. Sedia untuk dimakan bersama nasi 


6.  ayam dan sayur berkuah

kredit: syireen amerlim
 

BAHAN-BAHAN

Bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut :


1- Ayam
2- Cili Api
3- Bawang Putih
4- Sayur brokoli, baby jagung
5- Lemon

Banyak mana nak letak tu ikut suka hangpa la, ceq pun tak sukat..hihi


7. salad sihat sedap

kredit: anna md kasmin




Resepi salad sayur-sayuran
Sangat ringkas dan mudah


Campuran beberapa jenis salad
Sedikit buah-buahan
Dipotong mengikut citarasa anda
Campurkan sedikit moyonis
Digaul rata
Campuran salad ni memberikan khasiat dan serat ..
Boleh juga dimakan bersama nasi..menu diet sihat mudah dan cepat..
 


8. telur bungkus express

kredit: nabihah yunus
 Bahan-bahannya:
2 keping isi ayam dipotong kecil2
1/2 biji bawang holland dicincang halus

1 biji tomato dIbuang biji dan didadu kecil
1/2 batang daun saderi didadu kecil
1/2 peket sayur campur (carrot, jagung, kacang peas)
1 biji cili merah
2 sudu sos tomato
2 sudu sos cili
1 sudu sos tiram
Sedikit hirisan daun sup atau daun ketumbar
secubit garam jika perlu
Minyak untuk menumis
2 biji telur ayam

Cara-caranya:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang holland sehingga sedikit layu
2. Masukkan hirisan dada ayam dan kacau seketika biarkan sehingga isi ayam masa
3. Masukkan hirisan tomato, batang saderi, cili merah serta sayur campur dan dikacau rata
4. Perasakan dengan sos cili,sos tomato dan sos tiram dan kacau lagi.
5. Taburkan secubit garam jika perlu
6. Sebelum diangkat bolehlah ditaburkan daun sup atau daun ketumbar.
7. Dalam kuali berasingan, panaskan minyak dan seratakan keliling kuali.
8. Pukul telur ayam tadi dan goreng dalam kuali dengan kaedah melenggangkan kuali sehingga telur sekata.
9. Letak kan inti di tengah-tengah dan bungkuskan telur tersebut
10. Biarkan telur garing seketika dan bolehlah di terbalikkan ke dalam pinggan.


9. Ayam kicap special express

kredit: shidotcom
 

Bahan2
------------
1/2 ekor ayam digoreng
bawang
bawang putih
Halia
Serbuk kari
Kicap
Sos cili dan tomato

Senang sangat cara memasaknya.. tumis bawang, bawang putih dan halia sehingga naik bau... lepas tu masuk serbuk kari dan masak sampai naik minyak..
Masuk sos dan kicap.. last skali masuk ayam...nyum2 siap

10. Tuna ball sihat

kredit: norazmiah mohamad
 Resepi Tuna Ball sihat

Bahan utama :

4 sudu chunks in water @flakes in water
1 biji kentang rebus dan dilenyek
1/2 biji bawang besar
Daun bawang (jika suka)

Spice :
Black papper
Garlic
Atau apa2 yg anda suka

Telur 1 biji dipukul sebentar

Gaul bahan utama dan spice sebati....bulat2 kan kecil2....salut dengan telur...panggang atas grill atau pan...siap utk dimakan...

Sedap dimakan bersama raw salad...

Selamat mencuba


11. Ikan masak stim express

kredit: ida khairani ahmad
 
Resepi Ikan Stim :

Ikan

Sayuran
Liquid Aminos All Purpose Seasoning
Kalau xada ganti dgn
Sos tiram & kicap manis.
Daun limau purut/asam keping
Garam

Resepi ni fleksibel ja, apa2 yg ada ja boleh letak.

Stim dalam 10-15minit sampai ikan masak.


12. sup telur ubi kentang

kredit: eja abu bakar

Bahan-bahannya:
2 biji ubi kentang sederhana besar(dipotong 6)
1 biji telur

1 batang carrot sederhana (potong baji)
1 ulas bawang putih ( ditumbuk/hiris)
21/2 cawan air
1 kiub pati ayam
Sedikit lada putih
1 sudu makan minyak

Cara-caranya:
1.Panaskan minyak
2.Kemudian masukkan bawang putih sehingga berbau wangi...jangan sampai hangit nanti pahit!
3. Masukkan air sehingga mendidih diikuti kiub ayam
4. Masukkan ubi kentang dan carrot. Masak sehingga ubi lembut.
5. Setelah itu, kacau sup tadi dalam bentuk membulat dan masukkan telur.

Siap.

Boleh makan dengan nasi atau pun begitu sahaja..


14. ikan masak cincuan

kredit: zeti hafiza zakaria
 

Bahan :


Ikan digoreng garing (apa² jenis)
*Bawang besar
*Bawang putih
*Halia
*Lada Merah/ Hijau
*Cili Api (kalau nak pedas)
*Kunyit (2-3 hiris je)
Air Asam Jawa (1-2 cawan je)
Garam
Gula (jika suka)
Minyak untuk menumis

Cara :
Hiris bahan bertanda *
Tumis bahan hiris
Dah kekuningan, masukkan air asam
Mendidih, masuk garam + gula untuk perasakan
Masukkan ikan goreng

Tips :
♡ Lebihkan halia untuk rasa 'cincuan'
♡ Asam keping boleh gantikan asam jawa
♡ Jika nak sayur dalam satu masakan, lebur je potongan lobak/ brokoli/ kubis bunga
♡ Resepi dipanggil Pindang Serani untuk versi berkuah (cuma tambah kuantiti air)
♡ Boleh transform jadi masak taucu dengan hanya tambah beberapa sudu taucu


15. mee sanggul goreng

kredit: suzaini ismail


 ::RESIPI MEE SANGGUL GORENG::

》Mee Sanggul tu rebus/rendam/masak dulu dengan air panas bagi lembut.


》Dalam kuali panaskan minyak (3 sudu besar), tumis bawang merah & putih yg dikisar.

》Bila bawang dah naik bau masukkan cili kering yg dikisar (2 sudu besar atau ikut kepedasan yg diingini).

》Masukkan sos cili/sos tomato & kicap sesedap rasa.

》Masukkan udang/ayam/sotong/daging. Perasakan dengan garam & gula atau nak mudah guna ja "Secukup Rasa"😉

》Lastly masukkan mee sanggul td, kucai & taugeh. Masak & gaul sebati.

》Siap! Bolehlah dihidangkan..

Makan besama-sama teh o panas..mmg best!


Selamat Mencuba! :)

Love,
Irni Suhana Muhamad
014 515 7141
irnisuhanamuhamad@gmail.com





Monday, 25 July 2016

Hadiah Terbaik Untuk Ibu Bapa with Amazing Golden Set Shaklee

Assalamualaikum wbt

Teringat kecik-kecik dulu kan, mak ayah jaga kita dengan begitu baik sekali. Kalau nak dihitung perngorbanan mereka, alamat nya memang tak terhitung kan. Pengorbanan yang sebenarnya tak mampu pun nak dibalas dengan wang ringgit. Apa pun, bukan wang ringgit yang mereka harapkan, tapi perhatian daripada kita. Namun sebagai anak, kita wajib bagi duit kat mak ayah. Kalau mereka tak de duit, mereka takkan mintak pun dari kita. Jadi, tanggungjawab kita lah untuk bagi duit kepada mereka.

Pada usia emas mereka, mereka juga pasti inginkan kesihatan yang baik. Kesihatan yang baik untuk bebas bergerak ke sana ke mari. Boleh pergi masjid, boleh pergi belajar agama dan yang penting jugak, boleh bermain dengan cucu-cucu. Nikmat kesihatan itu memang tak tergambar. Walau duit banyak, tapi kalau badan tak sihat pun tak de guna jugak kan.

Baiklah, sebenarnya saya ingin mencadangkan hadiah terbaik untuk anda bagi hadiah kat mak ayah.





Ha, inilah dia Amazing Golden Set Shaklee. Set ni memang khas untuk diberi kepada warga emas bagi mendapatkan penuaan yang sihat dan menghilangkan sakit-sakit badan.

Set ini terdiri daripada:

1. Vivix

Vivix ni memang product premium daripada shaklee dan menjadi kegemaran kepada ramai orang. Vivix terbukti berkesan untuk membaiki kerosakan sel dari peringkat DNA lagi. DNA yang rosak akan dibaiki dan menghasilkan sel yang lebih sihat. Vivix juga menggalakkan penuaan secara sihat.

Pengambilan Vivix membuatkan badan mak ayah lebih bertenaga dan sihat. Sakit badan dan lenguh2 pun boleh hilang. Kalau mak ayah ada penyakit kencing manis ke, darah tinggi ke, lagi la wajib ambik vivix ni. Vivix bantu badan ajdi lebih kuat dan menentang penyakit tu. Wajib ambil Vivix!

2. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni sangat bagus diambil untuk memberi tenaga kepada mereka. Tambahan pula ada yang tak lalu makan kan, so bila ambil ESP, dapatlah jugak bagi tenaga untuk mereka. ESP ni bagus diambil kerana mempunyai indeks glisemiks rendah dan sangat sesuai diambil oleh pesakit kencing manis.

3. Vitalea

Vitalea ni adalah sejenis multivitamin. Vitalea mampu membekalkan segala nutrien yang diperlukan oleh badan. Apabila badan mak ayah dapat nutrien dan zat yang cukup, badan mereka akan jadi lebih kuat dan sihat. Di samping tu, bila badan cukup zat ni, mestilah lebih bertenaga kan :)

4. Omega

Selalunya bila makin berusia, orang tua tends untuk ada darah tinggi sebab salur darah mereka makin kecik. Jadi, elok sangatlah bagi omega ini untuk cairkan darah bagi darah mengalir dengan baik. Omega ni jugak anti radang yang baik. Jaid, kalau mak ayah sakit lutut ke elok sangat lah bagi makan omega ni.

5. Ostematrix

Ostematrix ni kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin D. vitamin D tu membantu penyerapan kalsium dengan lebih optimum ke dalam badan. Penting sangat untuk mak ayah kita ni ambil ostematrix untuk elakkan tulang rapuh atau osteoporosis. Di samping itu, ostematrix juga bantu hilangkan lenguh-lenguh badan.

Yang best jugak, ostematrix ni boleh membantu proses nak membuang. Ada warga emas yang jadi sembelit bila nak membuang kan, jadi bila kita bagi ostematrix ni, insyaAllah proses pembuangan berlaku dengan lancar.

Jadi, jika anda tercari-cari hadiah terbaik ini, anda bolehlah hubungi saya. Ha, berita baik jugak, anda akan dapat kelebihan free membership bila ambil set ni tau. Tunggu apa lagi, hubungi saya sekarang :)

Love.
Irni Suhana Muhamad
014 515 7141
irnisuhanamuhamad@gmail.com

Miliki Kulit Idaman Dengan Set Gorgeous Shaklee @ Set Gojes Shaklee

Assalamualaikum wbt

Wanita semua nak cantik kan.. Tipu lah kalau ade yang tak suka nampak cantik kan..hehe,. Tambah-tambah kalau si dia puji, lagi la kembang kan ;)

Cantik memanglah subjektif. Tapi, bila ada kulit yang licin dan halus, kita pun akan rasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang kan. At least sedap mata memandang tu :)

Sekarang ni, Shaklee ade buat prmosi tentang Set Gojes Shaklee, bermula Julai sehingga September 2016.





Set Gojes Shaklee terdiri daripada:

1. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni diperbuat daripada non gmo soy yang mampu memberikan tenaga berpanjangan kepada kita. ESP ni juga kaya dengan protein. Jadi, sel-sel baru yang tumbuh akan lebih berkualiti dan cantik kerana mendapat protein yang berkualiti dan mencukupi. Kulit akan menjadi lebih halus dan muka akan jadi lebih ceria sebab kita sentiasa bertenaga.

2. Vitalea

Vitalea ni adalah sejenis multivitamin. Sangat penting untuk kita mengambil Vitalea bagi mencukupkan keperluan nutrien badan. Apabila badan mendapat vitamin yang cukup, badan akan jadi lebih sihat. Sel kita yang baru tumbuh dah cantik setelah ambil ESP tu, ditambah pula dengan pemberian zat yang cukup kepada sel, kulit akan jadi lebih cantik. Disamping mendapat kulit yang cantik, badan juga akan jadi legih sihat dan susah dijangkiti penyakit.

3. Vitamin C

Vitamin C membantu penghasilan kolagen semulajadi badan. Kulit akan menjadi lebih cerah dan tegang. Vitamin C juga kaya dengan antioksidan. antioksidan ni dapat menyingkirkan radikal bebas dalam badan dan membuatkan kita lebih awet muda. Pengambilan vitamin C yang konsisten memang boleh mencantikkan kulit dan membuatkan kita kekal gojes :)

4. GLA Complex

Wanita dan hormon memang tak dapat dipisahkan. Bad mood masa nak datang bulan la, naik jerawat la dan macam2 lagi yang dikaitkan dengan hormon wanita. Sebab itu sangat penting untuk wanita ambil GLA bagi mengawal hormon dalam badan. Pengambilan GLA mampu mengawal hormon badan menyebabkan jerawat hilang, kulit makin cantik dan tak de la asyik bad mood sepanjang masa kan. Muka yang ceria mesti lah akan nampak cantik kan :)

Sape yang nak gojes dan bertambah-tambah gojes tu, bolehlah hubungi saya. Atau, anda boleh terus buat pembelian dengan klik gambar di bawah:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=60df09fbc0e95a8d56ddbe5da179f829


Love,
Irni Suhana Muhamad
014 515 7141
irnisuhanamuhamad@gmail.com








Saturday, 23 July 2016

Rawatan Alternatif Slipped Disc Tanpa Pembedahan

Rawatan Alternatif untuk masalah slipped boleh dibantu melalui nutrisi pemakanan. Apabila badan mendapat nutrisi yang cukup dan sempurna, secara ak langsung dapat membantu penyembuhan secara semulajadi dan mengurangkan kesakitan. Apakah nutrisi terbaik untuk memperbaiki struktur dan sistem tulang belakang?

Berikut adalah cadangan supplement yang diperlukan untuk pembaikpulihan dan pemuliharaan tulang belakang kita.


1. Vivix

Vivix ni memang produk premium shaklee sebab ia memang terbukti berkesan membantu banyak masalah kesihatan. Vivix membantu pemulihan kerosakan sel dan DNA. Vivix adalah supplement anti penuaan terbaik dan dapat menjaga keanjalan struktur disc pada tulng belakang. Dengan pengambilan vivix dapat membantu mendapatkan disc yg lebih sihat.


2. Omega Guard

Omega guard membantu mengurangkan inflamasi atau radang pada sendi. Ia juga membantu menghasilkan pelincir sendi yang berkuliti.

3. Ostematrix

Ostematrix ni kaya dengan kasium, magnesium dan vitamin D. Vitamin D yang terkandung dalam ostematrix membantu penyerapan kalsium yang lebih cekap ke dalam tulang. Kalsium yang cukup memastikan kita mendapat tulang yang kuat dan padat, juga penting untuk ligamen dan otot.

4. Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

AJHT ni memang dihasilkan untuk kesihatan sendi. AJHT membantu memelihara ligament/tisu penyambung yang sihat. AJHT juga menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen sendi,



Sebarang pertanyaan, anda boleh lah hubungi saya ye.


Love,
Irni Suhana Muhamad
014 515 7141
irnisuhanamuhamad@gmail.com